andrealieberknecht05.jpg

Andrea Lieberknecht
Fløyte

andrea_lieberknecht_300x300.png

Andrea Lieberknecht, fløyte (DE)

 

Mens hun fremdeles var student, ble hun tilbudt stillingen som solofløytist i Münchner Rundfunkorchester. Tre år senere begynte hun i samme stilling hos WDR-orkesteret i Köln. Både som solist og kammermusiker, med Arcis-kvartetten og sin faste pianist Jan Philip Schulze, har hun vunnet flere musikkonkurranser–bl.a. Prager Frühling, fløytekonkurransen i Kobe, Tysklands rikskonkurranse, ARD-konkurransen og de internasjonale kammermusikkonkurransene i Colmar, Trapani og Beograd.

 

Hun har spilt med kjente musikere verden over og besøkt festivaler som Ansbacher Bachwochen, Rheingau,Schleswig-Holstein og Hamamatsu (Japan). Som konsertsolist har hun vært engasjert av bl.a. WDR-orkesteret i Köln, Münchner Symphoniker og de filharmoniske orkestrene i Rhinland-Palatinate og Augsburg. I perioden 1993-96 var hun solofløytist på Festspillene i Bayreuth.

Andrea Lieberknecht er født i Augsburg, Tyskland. Hun studerte hos Paul Meisen ved kunst- og musikkakademiet i München. Hun har undervist ved musikkakademiet i Köln, vært fløyteprofessor ved akademiet i Hannover og er i dag professor ved sitt tidligere lærested i München. Hun er ettertraktet til konkurransejuryer verden over, og gir mesterklasser i Europa, Japan og Australia