atle sponberg fiolin horten kammermusikkfest

Atle Sponberg, fiolin (NO)
 

Atle Sponberg har markert seg som en av de mest interessante norske fiolinistene i dag. Han er aktiv som solist, kammermusiker og orkesterleder.
Atle Sponberg har vært solist med Oslo Filharmoniske orkester, Kringkastings-orkesteret, Bergen Filharmoniske og Pori Sinfonietta i Finland.

 

Som kammermusiker har han gjestet festival er i England, Irland, Finland Italia, Tyskland, Danmark, Sverige, Nederland, Australia og Norge.

Sponberg har en rekke CD utgivelser, blant annet den kritikerroste CD-en «Quietude» med Gjøvik Sinfonietta, Tango for 3 og flere CD-er med Engegårdkvartetten. En av Sponbergs store lidenskaper er argentinsk tango, som han har studert i Buenos Aires med fiolinlegenden Soares Paz. Foreløpig høydepunkt som tangofiolinist er Årstidene av Piazzolla med Trond heimsolistene og tangokonsert med Det norske kammerorkester og den argentinske sangerinnen Julia Zenko.
 

Atle Sponberg er kunstnerisk leder for det profesjonelle orkesteret Gjøvik Sinfonietta, konsertmester i kringkastingsorkesteret og spiller tango i en rekke ensembler.
 

Atle Sponberg spiller på en fiolin laget av Giovanni Battista Guadag nini i Milano i 1752 som er utlånt av Sparebankstiftelsen.