Cecilie Løken (NO)

Cecilie Løken Hesselberg studerte ved Norges Musikkhøgskole og  The Royal Academy of Music i London. Hennes internasjonale debut  som solist var i Zurich i 1994 med Mariss Jansons og året før  hadde hun vunnet Prinsesse Astrids Musikkpris. Cecilie har arbeidet  som solofløytist med mange topporkestre i verden, blant annet med Rotterdam Philarmonic og Gergiev og Mahler Chamber Orchestra og Abbado. I 2009 ble hun valgt ut til å spille med  World Orchestra of Peace og er dermed UNESCO artist. Hun har  vært fast ansatt som solofløytist i Bergen Filharmoniske Orkester,  Den Norske Opera og Kungliga  Operan i Stockholm.
 

I  2016 ble hun nominert til Spellemannspris for David Monrad 

Johansens fløytekvintett (Simax) i kategorien Årets Klassiske. Hun var 

solist med orkestre som Kungliga Stockholm Filharmoniske Orkester, Sveriges Radios Symfoniorkester og Zurich Operaorkester, for å  nevne noen. Cecilie har fått Statens 3-årige  arbeidsstipend og mottok i 2016  Aurora Music Award for sitt arbeid for flyktninger. I 2015 grunnla hun organisasjonen Röda Hjärtat og har gjort utallige reiser til Hellas for å jobbe frivillig for mennesker på flukt fra krig.   

Cecilie er solofløytist i Det Norske Kammerorkester og underviser blant annet på Musikhögskolan i Örebro og Kungliga Musikhögskolan.