Dag Jensen 1.jpg

Dag Jensen
Fagott

Dag Jensen 4_edited.jpg

Dag Jensen, fagott (NO)

 

 

Dag Jensen fikk sin første orkesteransettelse 16 år gammel, som kontrafagottist i Bergen Filharmoniske Orkester, der han snart ble alternerende solofagottist. Samtidig studerte han videre i Hannover, og fra 1988 til 1997 var hansolofagottist i WDR-orkesteret i Köln. Da Claudio Abbado skulle etablere Luzern Festivalorkester i 2003, ble Jensen invitert til solo plass. Senere fikk han en tilsvarende invitasjon fra Seiji Ozawa til hans Mito kammerorkester.

 

Jensen har vært solist med mange av de mest prestisjetunge orkestrene i Europa og Asia. Kammermusikk har inntatt stadig større plass. Han er medlem av blåseensemblene Sabine Meyer og Villa Musica og regelmessig gjest på festivaler som Schubertiaden i Feldkirch, ’’Spannungen’’ i Heimbach, Glasbeni September i Slovenia, Yamaha i Japan, Crusell-uken i Finland samt de norske festivalene i Stavanger og Risør. Mange cd-utgivelser dokumenterer hans allsidige repertoar, bl.a. Mozarts fagottkonsert med Ozawa, samtidsmusikk som er blitt tilegnet ham og Jolivets fagottkonsert, som har vakt stor internasjonal oppsikt om hans samarbeid med komponisten Olav Berg.

 

Dag Jensen er født i Horten og fikk sin første undervisning hos Robert Rønnes på den kommunale musikkskolen. Siden studerte han på Norges musikkhøgskole hos Torleiv Nedberg. Han er 1. prisvinner i Ungdomssymfonikernes konkurranse, og gikk to ganger til topps i den internasjonale ARD-konkurransen i München. Han er en etterspurt pedagog og holder mesterklasser i mange land.

 

Siden 2011 har han vært professor ved musikkhøyskolen i München, og for tiden er han også fagottprofessor ved Norges musikkhøgskole