Eivind Ringstad
Bratsj

eivind_holtsmark_ringstad.jpg

Eivind Ringstad (NO), bratsj

Den norske bratsjisten Eivind Ringstad (f.1994) gjorde sitt gjennombrudd etter å ha vunnet 1. pris i «EBUs konkurranse for unge musikere 2012», og debuterte med Oslo-Filharmonien og dirigent Eivind Aadland ett år senere. 

 

I 2016 ble Eivind valgt til «BBC’s New Generation Artists Scheme», som ledet til flere engasjementer i Storbritannia, inkludert debutkonsert i Wigmore Hall. Samme år ble han tildelt Borletti-Buitoni Fellowship Award og invitert til et av nordens fremste mentorprogram «Crescendo». Han har også blitt tildelt bl.a. Equinors talentstipend og Arve Tellefsens Musikerpris. 

 

Eivinds første soloplate ble utgitt av Lawo Classics i 2017, med William Waltons bratsjkonsert og Oslo-Filharmonien. Hans andre utgivelse «Correspondances» med pianist David Meier ble utgitt av det britiske plateselskapet Rubicon Classics i 2020. 

 

Gjennom flere år som profilert kammermusiker har Eivind samarbeidet med noen av verdens fremste musikere, som bl.a. Janine Jansen, Guro Kleven Hagen, Steven Isserlis, Beatrice Rana og Leif Ove Andsnes. Eivind jobber også som kunstnerisk leder for Norsjø kammermusikkfest, en festival i midt-Telemark som fokuserer på unge utøvere  

 

Eivind vokste opp på St.Hanshaugen i Oslo og begynte å spille fiolin i en alder av 5 år. Han byttet til bratsj som hovedinstrument ni år senere og fullførte sin bachelorgrad i 2017 ved Barratt Due musikkinstitutt med Prof. Soon-Mi Chung Barratt-Due. 

 

Han spiller på en bratsj laget av G. Guadagnini "ex-Vieuxtemps" viola fra 1768, generøst utlånt fra Dextra Musica.