emi_ohi_resnick horten kammermuskkfest

Emi Ohi Resnick, fiolin (USA/NL)
 

Emi Ohi Resnick er oppvokst i New York og hadde sin debut 15 år gammel i Carnegie Hall. Siden har hun spilt over hele USA, Europa og Japan. Hun er beskrevet som en musiker på absolutt verdensnivå og som en utsøkt kammermusiker og solist.
Hun har samarbeidet med musikere som Pierre – Laurent Aimard, Frans Brüggen, Gary Graffman, Ton Koopman, Siegfried Palm og Thomas Riebl. Resnick har fått uttallige verk skrevet til seg og spiller jevnlig med noen av verdens beste kammermusikkgrupper, blant annet Blaeu strykekvartett,
Ensemble Modern, Ruysdael strykekvartett, Context ensemble og samtidsmusikkensemblet Möbius.
Hun har spilt på radio og tv i Armenia, Østerrike, Bulgaria, Tsjekkia, Frankrike, Tyskland, Japan, Nederland, Russland og USA.
Emi Ohi Resnick har sin utdannelse fra Curtis institute of music med Szymon Goldberg, Juilliard School of Music med Louise Behrend og Robert Mann, Praha Mozart Akademi med Sàndor Vègh og Mozarteum i Salzburg med Thomas Riebl og Ruggiero Ricci. Hun har også jobbet tett med komponisten György Kurtàg. Hun har jevnlig blitt invitert til Marlboro Music Festival og Prussia Cove.
For tiden deler hun tiden sin mellom USA og Europa der hun er konsertmester i Nederlands Radios Symfoniorkester, professor i fiolin ved Nord Nederlands Musikkonservatorium og gjeste-solobratsjist i Amsterdam Sinfonietta.