i-wxPxShP-X3.jpg

Ludvig Gudim
Fiolin

Foto: Ettore Causa

ludvig gudim_01.png

Ludvig Gudim, fiolin (NO)

 

Gudim (23 år) begynte å spille fiolin som femåring med Suzuki-metoden. Fra 2007 til 2017var han elev ved ved Barratt Due musikkinstitutt med Stephan Barratt-Due og Henning Kraggerud som lærere. I 2013 deltok han i et sommerprogram i New York for talentfulle musikere, Perlman Music Program. Fra 2017 har han studert ved Juilliard School i New York med Itzhak Perlman og Li Lin som lærere.

 

Gudim har gjort seg bemerket med gode plasseringer i en rekke musikkonkurranser i både Norge og utlandet. Han vant tredjepris i Menuhin-konkurransen (2014), andrepris i Prinsesse Astrid Internasjonale Fiolinkonkurranse (2016) og vant musikkonkurransen Virtuos på NRK i 2016, og fikk med dette representere Norge i finalen av Eurovisjonens konkurranse for unge musikere i Køln, der han spilte for mange millioner TV-seere.

 

Han har vært solist med en rekke orkestre, deriblant Oslo-Filharmonien, WDR Sinfonieorchester Köln, Bergen Filharmoniske Orkester, Stavanger Symfoniorkester, Trondheim Symfoniorkester, Brussel Chamber Orchestra, KORK, Vietnam National Symphony Orchestra, Trondheim Solistene og Orpheus Sinfonia. Som kammermusiker har han spilt med musikere som Janine Jansen, Alisa Weilerstein, Kathryn Stott, Steven Isserlis, Christian Tetzlaff, Lars Anders Tomter og Ivry Gitlis.

 

Gudim spiller på en Antonio Stradivari fra 1710, utlånt fra Anders Sveaas Allmennyttige Fond.

 

Gudim er sønn av ballettdanseren Ketil Gudim.

Les mer om Ludvig Gudim her!