Marianne Thorsen
Fiolin

marianne_thorsenjpeg.jpeg

Marianne Thorsen (NO), Fiolin 

Kammermusikken er en sentral del av Marianne Thorsens utøvende virke. Hun har samarbeidet med blant andre Håvard Gimse, Lawrence Power, Marc-André Hamelin, Truls Mørk, Paul Lewis, Pascal Rogé, Paul Watkins, Lars Anders Tomter and Leif Ove Andsnes ved kammermusikk festivalene i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger; og med Nash Ensemble og Leopold String Trio ved BBC Proms i London og på Edinburgh, Bath og Cheltenham festivalene (for BBC Radio 3) i Storbritannia.

 

Marianne har opptrådt som solist med BBC Symphony, Philharmonia (London), City of Birmingham Symphony, Orchestre de la Suisse Romande, og flere orkestre i Norge og Skandinavia. Marianne vant Spellemannsprisen i 2006 for innspillinger av Mozart fiolinkonserter med Trondheimsolistene for 2L. En annen 2 L-innspilling med Ståle Kleiberg fiolinkonsert nr. 1 med Trondheim Symfoniorkester, ble nominert til Grammy i 2010. Hun har urfremført Ketil Hvosleffiolinkonsert med Vassily Sinaisky og Oslo-filharmonien, sendt direkte på NRK-TV.

 

Marianne er solist på fem innspillinger med musikk av Halvorsen og Svendsen på Chandos, med Bergen Filharmoniske Orkester og Neeme Järvi (Svendsen fiolinkonsert m.m). Marianne var spillende leder av Nash Ensemble of London fra 2000-2015 og Leopold String Trio fra1991-2006, med en omfattende turnevirksomhet i Europa, Australia og USA og flertallige CD utgivelser på Hyperion Records, London. Marianne var kunstnerisk leder av Vinterfestspill på Røros fra 2009-2013. Siden 2006 har hun vært ansatt som professor i fiolin og kammermusikk ved NTNU Institutt for musikk.

 

Marianne spiller på en Giovanni Battista Guadagnini fra 1745, generøst stilt til disposisjon av DextraMusica