i-ntJzn85-X3_edited.jpg

Foto: Ettore Causa

Martha-Pil Evertsen Neumer.jpeg

Martha-Pil Evertsen Neumer, fiolin (NO)

Martha-Pil Evertsen Neumer er 20 år, var fra 2013 til 2021 deltaker ved talent utviklingsprogrammet ved Barratt Due musikkinstitutt. For øyeblikket studerer hun med Professor Henning Kraggerud ved Norges Musikkhøgskole, og er tidligere elev av Geir Inge Lotsberg og Eileen Siegel. Martha-Pil tar også regelmessig timer med anerkjente fiolinprofessorer som Dora Schwarzberg, Almita Vamos og Mihaela Martin.

 

Martha-Pil har utmerket seg som vinner av en rekke konkurranser og stipender i inn- og utland, ved blant annet Jugend Musiziert i Tyskland, Midgard-konkurransen og Ungdommens musikkmesterskap. I Jugend Musiziert vant hun prisen for konkurransens «beste tolkning». I 2019 vant hun Barratt Dues solistkonkurranse, og fikk opptre med Barratt Dues unge symfoniorkester, dirigert av Peter Szilvay. Senest i oktober 2021 ble Martha-Pil tildelt prisen for «beste fremførelse av nyskrevet stykke» i Midgardkonkurransen, og samme måned opptrådte hun på Hemsingfetsivalen i Valdres, og på Arctic Chamber Music Festival på Svalbard. I april var Martha-Pil deltaker i IMS Prussia Cove under ledelse av Steven Isserlis.

 

Martha-Pil er en aktiv kammermusiker. Med duoen Duo Dynamo har hun vunnet en rekke priser og utmerkelser. De nådde toppen i Jugend Musiziert i Tyskland, og har vunnet den prestisjefulle Midgardprisen. Duo Dynamo har fått 1. pris og topp score ved alle deres deltagelser i UMM. Sammen har de opptrådt på en rekke festivaler og konserter i inn-og utland, blant annet i Risør, Norsjø og Horten kammermusikkfestival, samt gitt konserter i Italia, Belgia og Sverige.

 

Martha-Pil er også fiolinist i Sonoro strykekvartett. Kvartetten er invitert til Lofoten International Chamber Music Festival 2022 for 4. gang. Tidligere har de opptrådt på Fjord Classics-festivalen i Sandefjord, Oslo Kammermusikkfestival, Gloger-festspillene, Horten kammermusikkfestival, Norsjø kammerusikkfest og vært deltakere ved TICC-Trondheim International Chamber Music Academy. Sonoro er i 2022 del av Ung Kvartettserie for 4. sesong på rad, og høsten 2020 vant de Midgardprisen. På programmet for våren 2022 står blant annet deltakelse ved Arctic Chamber Music Festival og «warm-up» for Quatuor Ebene på Den Norske Opera og Ballet ́s hovedscene.

 

Martha-Pil har også lang erfaring som orkestermusiker. Hun har vært gruppeleder i Oslo filharmonien sitt Ung Filharmoni-prosjekt. Med Young Strings of Norway har hun vært med på turneer i Portugal og Korea, og i 2019 opptrådte hun med det tyske Bundesjugenorchetser i blant annet BerlinerPhilharmonie, Gewandhaus Leipzig og Kölner philharmonie