NYHETER :

PRESSEMELSDING

Horten Kammermusikkfest 23.-26. juni 2022 

Horten Kammermusikkfest arrangeres årlig og i 2022 er det 13. gang festivalen samler musikere i verdenstoppen i Horten. Festivalen ledes av kunstnerisk ansvarlig Kari Ravnan og alle arrangementene gjennomføres i området Karljohansvern.

 

Vi har også i år gleden av å invitere til 4 dager med konserter og aktiviteter for både barn og voksne. Festivalen åpner med å invitere publikum inn til en sniktitt på en prøve 22. juni, og følger opp med 8 varierte konsertprogram frem til søndag 26. juni, med avslutningskonsert i Borre Kirke. Det vil også være en rekke små arrangementer utenom, og et par pop-up-konserter i nærmiljøet.

 

Vi har fått med oss et knippe dyktige musikere, som gleder seg til å tilbringe noen flotte sommerdager i Horten. Full oversikt over hvem som er årets festivalmusikere ligger på festivalens hjemmeside. Horten Kammermusikkfest er opptatt av barn og unge, både som publikum og som utøvere. Derfor blir det populære «Barnas Kammerlek: musikalsk verksted og konsert» også gjennomført i år, lørdag 25. juni. Dette er en mulighet for barn til å utforske instrumenter og kammermusikk, i samarbeid med våre musikere. I tillegg blir det også i sommer en ny konsert i serien «Up and coming», et ung og lovende ensemble kommer med et helt eget repetoar. Vi ønsker å være en festival som bidrar til utdanningen av neste generasjon med kammermusikere. Følelsen av å lede en konsert og møte publikum med eget repertoar, samt kunne være en del av festival-fellesskapet med våre profesjonelle musikere, gir de erfaringer som er viktige i deres videreutvikling som musikere.

 

Etter to år med restriksjoner og smittevern, så gleder vi oss til å endelig kunne invitere til en festival uten begrensinger.

Velkommen til noen nydelige dager med fantastisk kammermusikk.

 

For utfyllende informasjon om Horten Kammermusikkfest, våre festivalmusikere eller festivalprogram :www.hortenkammermusikkfest.no

 

Eller ta kontakt på: post@hortenkammermusikkfest.no

 

Vennlig hilsen

Mie Morris Gofjeld

Horten Kammermusikkfest

PRESSEMELDING

 

HORTEN KAMMERMUSIKKFEST 23.–27. JUNI 2021

 

Horten Kammermusikkfest arrangeres årlig og i 2021 er det 12. gang festivalen samler musikere i verdenstoppen i Horten. Det var lenge usikkert om vi fikk gjennomført festivalen i år, men fjorårets festival viste oss at det kommer mange gode konsert opplevelser ut av å måtte tenke innenfor smittevernsrammene også. 

 

Festivalen ledes av kunstnerisk ansvarlig Kari Ravnan og gjennomføres på Gamlehorten Gjestegård samt ved Artilleriverkstedet, Stallen Bodega og Borre Kirke. Vi har også i år gleden av å invitere til 5 dager med konserter og aktiviteter for både barn og voksne. Festivalen åpner med å invitere publikum inn til en sniktitt på en prøve 23. juni, og følger opp med 8 varierte konsertprogrammer frem til søndag 27.juniog avslutningskonserten i Borre Kirke. Det vil også være en rekke små arrangementer utenom, og et par popup-konserter i nærmiljøet.

 

Sommerukene er fortsatt litt uforutsigbare og smittevernreglene legger stramme rammer for innreise, så festivalen blir i år satt sammen av musikere bosatt i Norge. Heldigvis har vi fått plukke disse fra øverste hylle. Årets festivalmusikere er: Birgitte Volan Håvik (harpe), Maria Angelika Carlsen (fiolin), Atle Sponberg (fiolin), Catherine Bullock (bratsj), Eivind Ringstad (bratsj), Kari Ravnan (cello), Danijel Petrovic (kontrabass), Tom Ottar Andreassen (fløyte), Pierre Xhonneux (klarinett), Jan Clemens (cello), Sveinung Bjelland (klaver) og noen gjesteopptredener fra musikere fra Kongelige Norske Marines Musikkorps. I tillegg til fantastiske festivalmusikere, har vi invitert Jan A.F. Kolstad og Tom Eidsvold Larsen inn som årets festivalkunstnere.

 

Horten Kammermusikkfest er opptatt av barn og unge, både som publikum og som utøvere. Derfor blir det populære «Barnas Kammerlek: musikalsk verksted og konsert» også gjennomført i år (26.juni kl.12.00). En mulighet for barn til å utforske instrumenter og kammermusikk, i samarbeid med våre musikere. Vi ønsker også Kvartett Borealis velkommen, som en del av konsertserien «up and coming», samt vinnerne av Midgard konkurransen: Duo TO.

 

Vi ønsker å være en festival som bidrar til utdanningen av neste generasjon med kammermusikere. Følelsen av å lede en konsert og møte publikum med eget repertoar, samt kunne være en del av festival-fellesskapet med våre profesjonelle musikere, gir de erfaringer som er viktige i deres videreutvikling som musikere.

 

For utfyllende informasjon om Horten Kammermusikkfest,
kontakt på post@hortenkammermusikkfest.no

 

Vennlig hilsen

 

Mie Morris Gofjeld

Horten Kammermusikkfest

Pressemelding: 20.05.20 
 

Fire fine dager med ‘kortreist’ kammermusikk! 
 

Hurra! Horten Kammermusikkfest 2020 er endelig glad for å kunne
ønske 
velkommen til fire dager med ’kortreist’ kammermusikk
18.-21.juni! Nytt i år er at de 
fleste konserter finner sted i Kongesalen
på ærverdige Sjømilitære Samfund, en 
perle på Karljohansvern.

 

På grunn av reiserestriksjoner i sommer kan vi ikke ta imot våre
utenlandske musikere, men kunstnerisk leder Kari Ravnan har invitert 

noen av Norges alle fremste musikerne; Atle Sponberg, Berit Cardas,
Sveinung 
Bjelland, Catherine Bullock, Tom Ottar Andreassen,
Per Hannisdal, Steinar 
Haugerud, og med festivalkomponist og
bandoneonist Per Arne Glorvigen i spissen.

 

Etter flere måneder med begrenset konsertaktivitet gleder vi oss
enormt til å kunne 
sprette sjampanjen på åpningskonserten. I tillegg
blir det vandrekonsert - ut i 
naturen, konserter for og med barn og
ungdom, og en lidenskapelig aften med vår 
egen variant
av «Afternoon Tea», nemlig «Tango for Té».

Alt ti
lpasses smittevernsrestriksjonene, men konserter blir det!
Fullt program bekjentgjøres i de 
nærmeste dagene på www.hortenkammermusikkfest.no 

Kontakt: Sarah C Aker, 922 61 724, post@hortenkammermusikk.no 

plakat_567x949_72dpi.jpg