silvia_simonescu_redigert.jpg

Silvia Simionescu, bratsj (RO/FR)
 

Silvia Simionescu er en internasjonalt anerkjent bratsjist som har en karriere som utøvende musiker som har gitt henne hele verden som arbeidssted. Hun har spilt i anerkjente konsertsaler som Auditorium Barcelona, Philarmonia Saint Petersbourg, KKL Luzern, Teatro Colon Buenos Aires, Zurich Tonhalle, Casals Hall in Tokyo, Beethoven Halle Bonn, Wigmore Hall, Mozarteum Salzburg og har her blitt rost for sitt ualminnelig intense, pasjonerte og intelligente spill. Simionescu er født i Romania og begynte å spille fiolin 7 år gammel. Hun reiste videre til Menuhin Music Acadmey i Sveits der hun studerte fiolin og bratsj med storheter som Yehudi Menuhin, Alberto Lysy og Johannes Eskaer.  

 

Silvia Simionescu har vært prisvinner i en mengde internasjonale konkurranser og har blant annet vunnet 1. Pris i Brescia International Competition og 1. Pris i Osaka International Chamber Music Competition (med sitt ensemble Trio Ligeti). 

 

Simionescu har vært solist i Romania, Japan og Italia og gjennom årene har hun blitt invitert til å spille ved viktige kammermusikkfestivaler som : „Mont Fuji Festival“, „Folles Journées de Nantes“, Kuhmo Festival, Sangat Festival(Bombay), Menuhin Festival (Sveits)) og West Cork Festival (Irland).  

 

Hun er brennende opptatt av kammermusikk og har hatt mulighet til å utvide og utforske sitt utøvende virke ved å spille med fantastiske musikere som Joshua Bell, Carolin Widmann, Ana Chumacenco, Alberto Lysy, Bruno Giurana, Leon Fleischer, Alexander Lonquich, Jurg Widmann og Cristian Poltera.  

 

Siden 2009 har hun vært fast medlem i Gringolts String Quartet og elsker å kunne arbeide med de store mesterverkene innen strykekvartettrepertoaret.